Податківці-касовики під прицілом: нові вимоги та підходи ДПС до контролю РРО

Данило Гетманцев закликає податківців-касовиків зосередитися на забезпеченні ефективного контролю торгівлі з використанням РРО без виключень. Основна увага приділяється виявленню та реагуванню на аномалії продажів, боротьбі з контрабандою та контрафактом, а не дрібним помилкам у чеках

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму тг-каналі звернувся до податківців-касовиків, чия ділянка і сфера відповідальності завжди в минулому була предметом заздрощів колег і щирої ненависті торгівців.


Данило Гетманцев написав:

Часи безповоротно змінилися.
Держава вимагає від вас сьогодні не процесу — масовості актів перевірок за неспівпадіння літер у чеках з одночасним закриттям очей на повне ігнорування РРО найбільш корупційно-ємними платниками. Держава вимагає результату: торгівлі на ввірених вам територіях тільки із використанням РРО. Без виключень.
Якщо ти можеш цього досягти - ти працюєш та приносиш користь країні. Ні - йдеш і на твоє місце приходить інший.
Той, хто може забезпечити відсутність продажів контрафактних 16х айфонів в київському Скай Молі та неможливість без облікової торгівлі контрабандою на Столичці або Волинській. Хто здатний аналізувати динаміку продажів, не виходячи з кабінету виявляти аномалії і реагувати на них перевірками, присікаючи миттєво, а на кошмарити дрібні кіоски суцільним порядком «від паркану і до обіду», присікуючись до цінників. Хто здатний встояти перед спокусами найбільш фешенебельних платників київського пасажу.


Саме таким підходом до оцінки вашої роботи пояснюються нещодавні, анонсовані кадрові висновки, які є тільки початком голодних (має надію пан Гетманцев) ігор в середовищі касовиків: або даєш результат, або поступаєшся роботою іншому. Такий підхід керівництва ДПС не можна не вітати.


Данило Гетманцев підсумував свій допис:

Окремі літери в фіскальних чеках суспільство і армію майже не хвилюють. Без образ.

Джерело: Данило Гетманцев