В Переліку типів об’єктів оподаткування відсутній об’єкт «кав’ярня»: як заповнити ф. №20-ОПП

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

ФОП відкриває кав'ярню (оренда МАФ).Інформація з 20-ОПП переноситься в чек. Як в ф. №20-ОПП зазначити тип об'єкту оподаткування, якщо в переліку не має кав'ярні? Чи можна назвати кафетерієм (є в переліку)?

Можна обрати «кафе».

 

Відповідно до ДСТУ 4281:2004 визначення понять закладів ресторанного господарства наступне:

 

  1. кав'ярня різновид кафе з різноманітним асортиментом кави;
  2. кафе заклад РГ із широким асортиментом страв нескладного готування, кондитерських виробів і напоїв, в якому застосовують самообслуговування або обслуговування офіціантами;
  3. кафетерій заклад РГ самообслуговування з асортиментом страв нескладного готування і напоїв, торговельна зала якого обладнана торговельно-технологічним устаткованням, призначеним для роздавання їжі.


Тобто оскільки немає такого об’єкта оподаткування як кав’ярня, можна обрати кафе, оскільки кав’ярня є різновидом кафе. У графі 4 «Найменування» можна зазначити «кав’ярня» також додається особиста назва, якщо вона є.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання. Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: 7еminar


Стаття на тему:


Форма № 20-ОПП: алгоритм заповнення та зразки


Шаблони та зразки документів:


Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП)


Довідники:


Типи об’єктів для форми №20‑ОПП


Відео на тему:


20-ОПП: що і коли зміниться, перевірки, штрафи, виправлення помилок