Коли ТЦК відмовляє у відстрочці. Обставини для подання і актуалізації інформації про бенефіціара. Підвищені податки тимчасові. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 05.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉


Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове


Данило Гетманцева повідомив, що: 1%-вий податок з обороту не пройде, а заміна його на більшу ставку ПДВ призведе до дрібних, фіскально незначущих точкових змін. Залишитися може військовий збір із зарплат і ФОПів (без виключень для будь-яких галузей). І головне, підвищені податки вводитимуть тимчасово на час війни.


Кількість ризикових платників ПДВ зростає


Станом на 01.07.2024 кількість ризикових платників ПДВ становить більше ніж 32 тис. (21% до всіх платників, які реєстрували ПН/РК). На це, безумовно, впливає стала негативна практика регіональних комісій за результатами розгляду документів платників про їхню «неризиковість» приймати більшість рішень про відповідність платника критеріям ризиковості. Деталі за посиланням.


Зміни в ПДВ-декларації та ПН & фінмон


Зміни вносяться через нові правила експорту агропродукції. Але використовувати нові форми ПН/РК і декларації будуть усі платники ПДВ. А ще правила фінмоніторингу і жорстка перевірка законності схем платіжних карток все більше турбує бізнес.


Розберемося в усіх питаннях на безкоштовному вебінарі 6 серпня. Крім того, розглянемо порядок бронювання та нові перспективи економічного бронювання.


Безоплатна реєстрація


Увага! Фейковий Резерв+


За словами Катерини Черногоренко, ворог розповсюджує вебзастосунки, які виглядають як Резерв+, і планує поширювати їх серед українців для збору персональних даних. Користуйтеся тільки офіційним сайтом Резерв+: reserveplus.mod.gov.ua. Не переходьте за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо.


Коротко про головне


Колеги, минулий тиждень був насичений новинами і подіями. Щоб ви не пропустили важливого, Олена Афоніна підготувала підбірку гарячих новин, які потрібно врахувати у роботі.


Із випуску дізнаєтесь про: нові форми ПН та ПДВ-декларації, з 1 серпня — ПДВ за нульовою ставкою на пальне для ЗСУ, зміни в заповненні та поданні Податкового розрахунку, оновлений план-графік податкових перевірок тощо.


Дивитися відео


Коли ТЦК відмовить у наданні відстрочки


ТЦК та СП можуть відмовити у зарахуванні на спеціальний військовий облік, якщо в рішенні Мінекономіки про бронювання неправильно зазначили інформацію про: ПІБ (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль); найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації; код згідно з ЄДРПОУ (за наявності).


Мінстратегпром оновило Критерії для бронювання


Мінстратегпром виклало в новій редакції Критерії для визначення Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України підприємств, установ і організацій у сфері оборонно-промислового комплексу, промисловості, авіабудівній галузі та у сфері космічної діяльності такими, що мають важливе значення для національної економіки. Оновлені Критерії тут.


🎁 Редакція знову радує подаруночками


Сьогодні ми даруємо вам ексклюзивну кадрово-бухгалтерську колекцію «ТОП 7 зразків документів у разі звільнення працівників»


Забрати подарунок


Життя без військового обліку на підприємстві


Бізнес пропонує скасувати військовий облік на підприємствах. Оскільки на сьогодні реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» отримує інформацію щодо військовозобов’язаних з усіх ключових реєстрів держави, а ведення військового обліку на підприємстві є фактично дублюванням цього процесу. Які ще ідеї у бізнесу, розповідаємо за посиланням.


Календар бухгалтера


5 серпня – 9 серпня 2024 року


Понеділок, 5 серпня, останній день подання:


  1. звіт про товарооборот торгової мережі за липень 2024 року (форма № 1-торг (місячна));
  2. звіт про ціни виробників промислової продукції за липень 2024 року (форма № 1-ціни (пром) (місячна)).


Відкрити повний перелік... ➤


Корисне для бухгалтера


  1. Чи завіряти печаткою банку роздруковану платіжку, сформовану в електронній формі, для податкової знижки
  2. Скільки можна повторно відправляти електронно до ДПС ту ж саму звітність
  3. Земля на ТОТ: чи подавати додаток по МПЗ до прибуткової декларації
  4. Як документально підтвердити знищення товарів через війну
  5. Визначення кінцевого бенефіціарного власника: роз’яснення та рекомендації Мін’юсту  
  6. Скорочення штату: що має врахувати роботодавець


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Відеоплатформу №1 та отримуйте доступ до 2100+ відеоматеріалів, 5500+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Новини підготувала


Ваша дякує, що в році не 365 понеділків Редакція