Гетманцев назвав «дешевим вкидом» підвищення тарифів на інтернет через дії Податкової

Данило Гетманцев заперечив можливість підвищення тарифів на інтернет після переходу провайдерів на загальну систему оподаткування з 1 жовтня. Він підкреслив, що відтепер всі провайдери працюватимуть за єдиними правилами, без використання ФОПів для уникнення сплати податків

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заперечує підвищення тарифів на послугу доступу до мережі інтернет після скасування можливості для провайдерів використовувати спрощену систему оподаткування.


Данило Гетманцев написав у своєму тг–каналі:

Вітаю зі святом детінізації галузі телекому. Від сьогодні (1 жовтня, – ред.) всі провайдери фіксованого інтернету працюють виключно на загальній системі оподаткування. Жодних подрібнень на 300 ФОПів. Закон один для всіх. Як і має бути в європейській країні. І ні, жодних підвищень вартості послуг не буде. Це все дешевий вкид

Водночас у коментарях під його дописом читачі наводять численні приклади підвищення тарифів провайдерами інтернету, які користувачі отримали останнім часом.


Як повідомлялося, раніше Гетманцев звинуватив провайдерів інтернету у використанні ФОП для мінімізації сплати податків. За його оцінками, у «сірій зоні» працюють близько 3,5 тисяч із 4,5 тис. зареєстрованих постачальників послуг фіксованого зв’язку та інтернету.


За словами Гетманцева, завдяки скасуванню спрощеної системи оподаткування при наданні послуг з доступу до мережі інтернет держава планує додатково зібрати більше 3 млрд грн на рік.


Згодом Державна податкова служба попередила, що з 1 жовтня всі провайдери інтернету, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і зареєстровані як фізособи-підприємці (ФОП), мають перейти на загальну систему оподаткування. 


Від редакції: Про незаконні дії стосовно обмеження можливості для провайдерів використовувати спрощену систему оподаткування повідомляла народний депутат Ніна Южаніна і попереджала податківців, що за виконання усних наказів, без відповідних змін до ПКУ, прийдеться відповідати.


Джерело: БізнесЦензор