Рада планує відновити податок на посилки з-за кордону вартістю до €150

У Верховній Раді закінчують підготовку законопроєкту про оподаткування міжнародних посилок вартістю до €150. Існування такої пільги створює нерівність в оподаткуванні, оскільки українські виробники сплачують ПДВ, тоді як іноземні товаровиробники – ні

Із законодавства повинна бути виключена норма про несплату ПДВ при отриманні поштового відправлення з-за кордону вартістю менше 150 євро. Про це сказав голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час заходу «Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес і війна».


Він зазначив, що парламент закінчує підготовку законопроекту про оподаткування міжнародних посилок вартістю до 150 євро.


Данило Гетманцев сказав:

Спілкуючись із бізнесом, я не чув іншого підходу  пільга у вигляді 150 євро повинна бути прибрана. Ми закінчуємо підготовку відповідного законопроекту, внесемо його, зволікати не будемо. Незважаючи на те, що певний прошарок нашого населення буде незадоволений.

Він зауважив, що існування норми про незастосування ПДВ до поштових посилок з-за кордону на суму до 150 євро вносить «перекоси в оподаткуванні».


Пан Данило Гетманцев зазначив:

Ми чомусь підтримуємо іноземного товаровиробника. Наш виробник, який виготовляє товари, від продуктів харчування до легкої промисловості, сплачує ПДВ. А той, хто це робить в умовному Китаї, ПДВ не сплачує. З точки зору державної податкової політики це абсолютний нонсенс, безглуздя. Ми гнобимо людей, які тут створюють додану вартість, сплачують податки, на користь людей, яких ми навіть не знаємо.

Джерело: Судово-юридична газета